Телешко с боровинки

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
732
10
1k
24/03/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 745
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг цяло парче без кост
  • сол
  • черен пипер
  • за соса
  • боровинки - 1 ч.ч.
  • портокали - 1/2 ч.ч. прясно изцеден сок
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • балсамов оцет - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 с.л. кафява
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натъркайте телешкото със сол и черен пипер. Сложете го в тиган със сгорещената мазнина да се запържи равномерно. След това го сложете в намазнено фолио, като хубаво го увиете да се пече за 2 часа на 160 градуса.

През това време пригответе соса като пюрирате с 2 с.л. вода боровинките и ги прецедите през цедка. В съд на котлона сложете да кипнат портокаловия сок, виното, балсамовия оцет със захарта.

Щом поврат и се редуцира малко течността, добавете боровинковия сос и разбъркате. Оставете на котлона, докато сосът се посгъсти.

Към края добавете заделените 1/3 ч.ч. цели боровинки и след 5 минути снемете от огъня. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Парчето телешко се поставя в голяма чиния и се нарязва с остър нож на медальони. Полива се обилно с боровинковия сос и се поднася.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар