Печена патица с бира

23/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваНовак3753322
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене80 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 697
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патешко месо - 1 патица
  • портокал - 1/2 или лимон
  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • мащерка - 1 стрък
  • бира - около 400 мл
  • кафява захар - 2 - 3 с.л.
  • бульон - 300 мл пилешки
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената патица натъркайте със сол и черен пипер. На дъното на тава сложете нарязан едро лук, разполовените скилидки чесън и мащерката. Отгоре сложете патицата и я надупчете с вилица. Във вътрешността й сложете половин лимон или портокал.

Отделно загрейте до кипване бирата и захарта с малко сол. Залейте с горещата течност патицата и сложете да се пече в умерено загряна фурна на около 180 градуса.

Печенето отнема около 2 часа, като от време на време обливате патицата с течността от тавата. Щом патицата е опечена извадете тавата и отцедете соса в тенджерка.

Сложете го заедно с пилешкия бульон да ври около 5 минути, докато течността се редуцира. Прецедете соса, овкусете го с подправки. Поднесете порция печена патица с бира, полята със соса. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 3
3 4
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар