Сарми по чорбаджийски

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
23/03/2012
Приготвяне70 мин.
Готвене120 мин.
Общо190 мин.
Порциинад 20 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 006
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - около 1 кг, може и пуешко или смес
  • карантия - 300 г пилешки дробчета
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 - 3 настъргани
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кисело зеле - листа за свиване на сармите
  • джоджен
  • мазданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и сложете да се запържи леко, като добавите и накълцаните ситно дробчета и доматите.

Добавете ориза след като дробчетата хубаво се запържат и долейте 1/2 ч.ч. топла вода. Щом оризът набъбне и абсорбира течността, добавете подправките на вкус.

Във всеки зелев лист сложете по едно парче пилешко месо, отгоре разпределете от плънката и завийте стегнати сарми. Подреждайте сармите в леко намазнена тенджера.

Долейте сок от кисело зеле и вода в тенджерата, затиснете сармите с голяма чиния и сложете да се варят на умерен огън. По желание може да подредите сармите в гювеч и да ги изпечете във фурната за около 2 часа.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар