Свински мозък пане

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
601
2k
31
2k
Свински мозък пане
20/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5

Необходими Продукти

  • карантия - 1 кг свински мозък
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 3 броя
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • мазнина - за пържене
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете почистения мозък в студена вода и малко оцет за 1 час. Обелете ципата и след това го сложете в нова вода да се свари напълно.

Извадете го, разделете го на 2 половини и всяка половина нарежете на филийки.

Посолете и поръсете с малко черен пипер парчетата.

Овалвайте ги в брашно, разбити яйца и галета и ги изпържете равномерно в сгорещена мазнина.

Отцедете свинския мозък пане върху решетка с кухненска хартия отдолу и поднесете с резени лимони.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: