Свински мозък пане

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
34
2k
20/03/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 852
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карантия - 1 кг свински мозък
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 3 броя
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • мазнина - за пържене
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете почистения мозък в студена вода и малко оцет за 1 час. Обелете ципата и след това го сложете в нова вода да се свари напълно.

Извадете го, разделете го на 2 половини и всяка половина нарежете на филийки.

Посолете и поръсете с малко черен пипер парчетата.

Овалвайте ги в брашно, разбити яйца и галета и ги изпържете равномерно в сгорещена мазнина.

Отцедете свинския мозък пане върху решетка с кухненска хартия отдолу и поднесете с резени лимони.

Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.
23.00 лв.
17.71 лв.
Виж ››

Няма да излезете от кухнята, когато тиганът с каменно покритие попадне в нея. Готвенето на всякакви ястие е по-здравословно, лесно и вкусно. Дълбокият тиган има и термоизолираща дълга дръжка за още по-голям комфорт при употреба.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар