Свински мозък пане

20/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 878
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • карантия - 1 кг свински мозък
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 3 броя
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • мазнина - за пържене
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете почистения мозък в студена вода и малко оцет за 1 час. Обелете ципата и след това го сложете в нова вода да се свари напълно.

Извадете го, разделете го на 2 половини и всяка половина нарежете на филийки.

Посолете и поръсете с малко черен пипер парчетата.

Овалвайте ги в брашно, разбити яйца и галета и ги изпържете равномерно в сгорещена мазнина.

Отцедете свинския мозък пане върху решетка с кухненска хартия отдолу и поднесете с резени лимони. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар