Ореховки

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
556
10
1k
19/03/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 155
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 5 белтъка
  • лимони - 1 ч.л. лимонов сок
  • захар - 1 и 1/3 ч.ч.
  • орехи - около 2 и 1/2 - 3 ч.ч смлени фино
  • есенция - няколко капки по желание
  • ядки - цели, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на около 110 градуса.

Разбийте белтъците с щипка сол и захарта на гъст сняг. Добавете и лимоновия сок по време на разбиването.

Добавете смлените орехи и внимателно объркайте с шпатула или дървена лъжица с белтъците.

Добавете есенцията по желание. С помощта на чаена лъжица гребвайте от сместа и подреждайте върху тава с хартия за печене. По желание може да сложите по 1 ядка върху всяка ореховка.

Сложете във фурната да се сушат на слабата температура. Отнема доста време, а са готови щом леко покафенеят и при допир са се втвърдили леко.

Махнете ореховките още топли от хартията.

Рейтинг

5 7
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар