Овнешко месо със соеви кълнове

ИлиянаИлиянаНовак
16/05/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо408
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 300 гр.
  • сол - 1/ 2 ч. л.
  • нишесте - 1 ч. л.
  • олио - 3 с.л.
  • соеви кълнове - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • бадеми - печени 50 г
  • чушки - червени 1 бр.
  • вино –десертно 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • червен пипер - лют 1 ч. л.
  • джинджифил - на прах 1/4 ч. л.
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки резенчета (2 мм дебели с около 3 см дължина). Смесете го с разтвореното във вода нишесте, осолете го и го оставете да постои.

В тиган сгорещете олио, запържете соевите кълнове за кратко и ги извадете с надупчена лъжица.

По същия начин запържете и чушката, нарязана на лентички.

В същия тиган изпържете и нарязаното месо, прибавете нарязания на кръгчета чесън, при постоянно бъркане изпържете от двете страни, залейте със соса, приготвен от гореизброените продукти.

След това прибавете бадемите, запържените соеви кълнове и чушката.

Разбъркайте всичко. Накрая поръсете ястието с няколко капки олио.

Сервирайте овнешкото с кълновете върху канапе от свежа салата.

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар