Постен сладкиш с ябълки

IlariaIlaria
Новак
59762531
Постен сладкиш с ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Безсилни сме пред този постен сладкиш с ябълки, страшно вкусен е"

Необходими продукти

  • брашно - 1 и 2/3 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. за хляб
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • сок - 1 ч.ч. ябълков, може и вода
  • ябълки - 1/4 ч.ч. ябълково пюре + 1 ч.ч нарязани на кубчета
  • олио - около 70 - 80 мл
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • ванилия - капки есенция или прахче
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - към 1 ч.ч. + пудра за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на 170-180 градуса и намзнете и набрашнете неголяма тавичка или форма за сладкиш. Може да застелите и с хартия за печене.

За ябълковото пюре обелете, нарежете ситно 1 ябълка, сварете я и я намачкайте.

В купа разбъркайте брашното с 1/2 от захарта, солта и бакпулвера, содата, ванилията. Долейте сока или водата, олиото, лимоновия сок и охладеното ябълково пюре.

Нарязаните ябълки разбъркайте с канелата и останалата захар и оставете малко да престоят така. След това ки разбъркайте към кексовата смес.

Изсипете в тавата и сложете да се пече за около 30 минути или докато започне да излиза суха клечка.

Готовия ябълков сладкиш поръсете с филирани бадеми и поръсете с пудра захар по желание.

Рейтинг

4.6
55
44
30
20
10
Дай твоята оценка: