Обърнат ябълков сладкиш

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k734958994
Обърнат ябълков сладкиш
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
28/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Не се въздържахме и приготвихме този обърнат сладкиш. Толкова добре ни се получи, че решихме веднага да го споделим с вас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата със захарта, до получаването на пухкав крем.

Добавяме олиото и киселото мляко, отново разбъркваме.

Постепенно сипваме пресятото брашно с бакпулвера и ванилията, бъркаме до хомогенизиране.

Измите, обелени и нарязани на шайби ябълки редим в намаслена тава и върху тях сипваме тестото.

Печем в предварително загрята на 160 градуса фурна за час.

Сервираме сладкиша охладен и объркат, поръсен с пудра захар

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: