Телешко по ловджийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k679956589
Телешко по ловджийски
Снимка: Севда Андреева
02/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции5
"Разкошно е - опитайте и ще ни споменавате с добро"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на дребно, наситняваме лука, гъбите, морковите и целината.

Запържваме месото в сгорещеното олио и добавяме зеленчуците, без гъбите, готвим на среден огън. Прибавяме сол, черен и червен пипер и брашното, разбъркваме и сипваме виното и вода, така че да покрие месото.

Като се поизпари водата, се посолява на вкус, прибавят се брашното и червеният пипер.

След като водата намале, добавяме доматите и като започне да се сгъстява слагане нарязаната шунка, гъбите, дафиновия лист и ракията. Покриваме с капака и готвим на умерен огън до готовност.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: