Телешко по ловджийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
504
959
469
02/02/2017
"Разкошно е - опитайте и ще ни споменавате с добро "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 650
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на дребно, наситняваме лука, гъбите, морковите и целината.

Запържваме месото в сгорещеното олио и добавяме зеленчуците, без гъбите, готвим на среден огън. Прибавяме сол, черен и червен пипер и брашното, разбъркваме и сипваме виното и вода, така че да покрие месото.

Като се поизпари водата, се посолява на вкус, прибавят се брашното и червеният пипер.

След като водата намале, добавяме доматите и като започне да се сгъстява слагане нарязаната шунка, гъбите, дафиновия лист и ракията. Покриваме с капака и готвим на умерен огън до готовност.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар