Селски тутманик

15/03/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Колкото и далеч да отидете, винаги ще си спомняте за този селски тутманик, като за най-вкусното нещо на света "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо24 561
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте содата към киселото мляко и ги добавете към брашното.

Омесете добре тестото и добавете сиренето.

От така приготвеното тесто оформяйте топки, потапяйте ги в олио и ги нареждайте в тава.

Смесете малко олио с червен, черен пипер, малко чубрица, сусам, разбъркайте и с четка намажете отгоре тутманика.

Сложете да се пече в умерено загрята фурна до готовност.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 7
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Василева
Василева
06.03.2014 18:02
Публикуваната снимка ,май не е от тази рецепта,
няма как от изброените продукти да се получи такъв хубав тутманик,пък даже и селски.
1
0
Кулинарка
Кулинарка
12.02.2014 20:48
Много ми е интересно как ще се получи тесто от една чаша брашно с една чаша кисело мляко,че ида се оформи и на топки.........хахахаха....
1
0
джурина
джурина
20.01.2014 02:24
да, брашното е малко, но пък рецептата е за 1 порция.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв