ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани чорбаджийски чушки

Пукани чорбаджийски чушки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7479581k
Пукани чорбаджийски чушки
Снимка: Севда Андреева
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
"Във всяка къща, повтаряме, във всяка къща трябва да има поне по един буркан от тези невероятни пукани чорбаджийски чушлета"

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - 3 кг
  • оцет - 400 мл
  • олио - 500 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • сол - по 1 с.л. на буркан от 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подреждаме измитите буркани и слагаме оцет до долния ръб.

Добавяме по 4 с.л. олио на буркан, по 1 с.л. сол.

Разпределяме накълцания чесън и магданоз в бурканите.

В сух тефлонов тиган, запичаме измитите, подсушени и почистени от дръжките чушки, докато се напукат и още докато са топли ги редим в бурканите.

Притискаме плътно чушките, затваряме докато са горещи, обръщаме и оставяме да изстинат.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: