Пукани чорбаджийски чушки

26/01/2017
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Във всяка къща, повтаряме, във всяка къща трябва да има поне по един буркан от тези невероятни пукани чорбаджийски чушлета "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 770
  • Преглеждания за месеца288
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чорбаджийски чушки - 3 кг
  • оцет - 400 мл
  • олио - 500 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • сол - по 1 с.л. на буркан от 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подреждаме измитите буркани и слагаме оцет до долния ръб.

Добавяме по 4 с.л. олио на буркан, по 1 с.л. сол.

Разпределяме накълцания чесън и магданоз в бурканите.

В сух тефлонов тиган, запичаме измитите, подсушени и почистени от дръжките чушки, докато се напукат и още докато са топли ги редим в бурканите.

Притискаме плътно чушките, затваряме докато са горещи, обръщаме и оставяме да изстинат.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар