Шоколадова торта със сметана

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър366127570
14/03/2012
"Черно и бяло, шоколад и сметана - кой може да устои на тази класическа и изключително вкусна комбинация?"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 899
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете фурната да се загрява на 180 градуса. Застелете с хартия за печене 2 форми с отлепящи се стени. Може да изпечете блатовете един по един в една форма.

За блатовете разбийте до пухкав крем маслото и захарта. Добавете яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане, след което бакпулвера, какаото и 1/2 от брашното.

Отделете по 1/2 от двата вида сметана, а другата част оставете за крема. Смесете към блата 1/2 от сметаните и разбъркайте до хомогенна смес. Накрая объркайте с останалото брашно.

Разпределете сместа в тавите или изпечете по отделно в 1 и съща тава. Блатовете се пекат за около 30 минути или малко повече. Преди да се махне хартията, се охлаждат за 10 минути.

Разбийте останалата течна сметана за крема и при непрекъснато разбиване добавете останалата заквасена и есенцията. Слепете опечените блатове със сметаната и отгоре намажете с останалото количество от крема.

Украсете с натрошени бисквити по желание и оставете шоколадовата торта да престои няколко часа преди да поднесете.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар