ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешка глава на фурна

Телешка глава на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k323k
Телешка глава на фурна1 / 3
14/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Взимайте чаша... или бутилка червено вино и се насладете на това ястие с телешко месо и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 глава
  • масло - 120 г
  • целина - 1/2 глава
  • пащърнак - 1 корен
  • моркови - 1 брой
  • магданоз - няколко стръка
  • лук - 1 глава
  • гъби - 5 броя
  • дафинов лист - 1 брой
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 3 с.л. червено
  • соев сос - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената телешка глава сложете да се свари в подсолена вода, докато месото започне да се отделя от костите. Отделеното месо оставете настрана.

В голям тиган загрейте мазнина и запържете всички предварително нарязани зеленчуци, като започнете от лука. Накрая им добавете подправки и добавете месото от телешката глава.

Долейте виното, накълцания магданоз, дафинови лист и прехвърлете всичко в тавичка и залейте със соевия сос. Сложете да се запече в загряна фурна за 20-25 минути. Поднесете с чаша червено вино.

Рейтинг

4.1
56
45
34
20
10
Дай твоята оценка: