Селски хляб

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
291
50
810
11/03/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 402
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • масло - 1 с.л. меко
  • вода - 175 мл. топла
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа, направете кладенче и добавете мекото масло. Започнете да го мачкате с брашното, докато се получат на трохи.

Сипете захарта, солта, маята и топлата водичка. Замесете добре до гладко тесто. Оставете го покрито да втаса за 45 минути на топло.

Премесете го след това отново с малко брашно и оформете самуна. Преместете го в продълговата форма, застлана с хартия за печене.

Ако предпочитате, може да го изпечете и в овална тава, за да се получи кръгъл хляб.

Оставете го да втаса за 30 минути пак и го сложете да се изпече в предварително загряна на около 200 градуса фурна за 20 минути.

Покрийте веднага след това отгоре с алуминиево фолио и го доопечете за още 20 минути.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар