Спаначена яхния с месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
599
2k
31
2k
Спаначена яхния с месо
11/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5-6

Необходими Продукти

  • месо - 1 кг агнешко, но може и със свинско, телешко
  • спанак - 1 кг
  • лук - 2 - 3 връзки пресен или 2 глави кромид
  • чесън - 1 - 2 връзки пресен или 5 скилидки стар
  • джоджен - 1 с.л. сух или стръкчета пресен
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • мазнина - 100 мл олио или зехтин
  • нишесте - 1 - 2 с.л. за сгъстяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте месото на парчета и го сложете да кипне заедно с около 1, 5 л вода. След това бульонът се прецежда, а месото изплакнете. Върнете ги заедно в съда на котлона и оставете да ври до омекване на месото.

Отделно запържете в сгорещената мазнина накълцаните ситно лук и чесън и добавете към тях червения пипер и доматеното пюре. Долейте към тях около 900 мл от бульона от месото.

Щом кипне добавете почистения и нарязан спанак, както и месото. Оставете да къкри за 15 минути и добавете джоджена, сол на вкус.

Размийте нишестето с малко студена вода и сгъстете Спаначена яхния с месо. Снемете от котлона щом клокне.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: