ezine.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтенца по индийски

Картофени кюфтенца по индийски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k6541k
Картофени кюфтенца по индийски
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8 бр.
"Толкова ароматни и пикантни кюфтенца заслужават поне още една бира, нали?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофките на кубчета, залейте ги със солена вода. Похлупете и щом заври водата, варете 10-тина минути - картофите трябва да омекнат, но без да се разваряват.

Почистете лука и го нарежете на едро върху кухненска хартия. Изстискайте сока и сложете лука в купа. Прибавете към него гарам масалата, лютия червен пипер и щипка сол. Добавете и 2 ч.л. лимонов сок към лука.

От кориандъра запазете няколко стръка за украса, а останалия нарежете и също сипете при лука. Отцедете картофите, прибавете ги към горната смес и намачкайте. От сместа оформете 8 кюфтета.

Загрейте олиото в комбинация с маслото в голям тиган и изпържете кюфтенцата. Сервирайте ги украсени със стръкове кориандър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: