Заешко месо с леща

ГароГароНовак
14/05/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо835
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 бут
  • мас - 1.5 с. л.
  • леща - 400 гр.
  • подправки - за супа 1 пакетче
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки, слълцан
  • чубрица
  • оцет - винен
  • захар - 1 к. л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутът се запържва в мазнина от двете страни. Предварително накиснатата леща в 2 л вода се прибавя заедно с подправките и чесъна към месото и се вари на тих огън.

Подправя се със сол оцет и захар.

След като се свари месото, се отделя от костите, нарязва се на парчета и се разпределя по порции в глинени купички. Отгоре се залива с лещата и се поднася.

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар