Пиле фрикасе с вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k323k
Пиле фрикасе с вино
09/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 - 500 г
  • лук - 1 глава кромид
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 1 пилешки от кубче
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • бяло вино - 250 мл.
  • яйца - 2 жълтъка
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото и го накъсайте на парченца. Загрейте мазнина в тенджера и запържете лука в нея. След това добавете брашното и запържете и него при непрекъснато бъркане.

Долейте виното и бъркайте, докато алкохолът леко се поизпари, след което долейте още малко от разтворения в гореща вода бульон, като количеството на бульона зависи от желаната от вас гъстота на фрикасето.

При нужда добавете повече брашно и съответно бульон, за да стане повечко манджата. Прибавете пилешкото, подправките и разбъркайте.

Застройте ястието с предварително разбитите заедно яйца и кисело мляко. По желание прибавете прясно накълцан магданоз.

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: