Пиле фрикасе с вино

09/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763328
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 244
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото и го накъсайте на парченца. Загрейте мазнина в тенджера и запържете лука в нея. След това добавете брашното и запържете и него при непрекъснато бъркане.

Долейте виното и бъркайте, докато алкохолът леко се поизпари, след което долейте още малко от разтворения в гореща вода бульон, като количеството на бульона зависи от желаната от вас гъстота на фрикасето.

При нужда добавете повече брашно и съответно бульон, за да стане повечко манджата. Прибавете пилешкото, подправките и разбъркайте.

Застройте ястието с предварително разбитите заедно яйца и кисело мляко. По желани прибавете прясно накълцан магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар