Торта Ивета

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
288
269
5
783
10/03/2012
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 965
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на пухкав крем маслото с пудрата захар за блата. При непрекъснато биене прибавете 4 жълтъка, прясното мляко, в което сте разтворили содата, пресятото с бакпулвера брашно, ванилията и накрая объркайте сместа с разбитите на сняг белтъци. Половината от сместа оцветете с какаото и канелата.

В предварително намазнена и набрашнена тава сипете светлата смес, а отгоре сипете на ленти какаовата.

Сложете да се изпече в умерено загряна фурна. След като се охлади, разрежете блата на 2 части, напръскайте ги със захарен сироп и оставете да се напоят.

За крема разбийте маслото с пудрата захар и добавете 1 по 1 жълтъците при непрекъснато биене. Сварете отделно млечен крем от млякото, брашното и захарта. Щом се охлади, го добавете при непрекъснато разбиване към масления крем.

Ароматизирайте крема с рома. Слепете торта с така приготвения крем и намажете цялата отгоре и страни. Полейте тортата Ивета с бяла или кафява шоколадова глазура или направете смес от двата цвята глазура. Може и да поръсите с ванилена захар или да поръсите с натрошени ядки.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар