Вита босилеградска баница

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
16/01/2017
"Хубавите баници си личат отдалеч, а тази е от най-вкусните "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 789
  • Преглеждания за месеца565
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сода - 1 щипка
  • брашно - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол
  • олио - 1 ч.ч.
  • масло - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме половината масло и го смесваме с олиото, като предварително с част от олиото сме намазали тавичката за печене. Добавяме към мазнината 1 ч.ч. топла вода.

Натрошаваме сиренето, добавяме яйцата, киселото мляко със содата, захарта, брашното и малко сол. Разбъркваме всичко.

Разстиламе корите и съединяваме две по две, като между тях намазваме с мазнина.

Върху горната кора разпределяме от плънката за баницата до средата на кората. Навиваме на руло и подреждаме в тавичката за печене.

След като сме подредили корите смесваме остатъка от сирената и мазната смес и с нея обилно намазваме корите отгоре.

Накъсваме останалото масло на дребни парченца и ги разпределяме върху витата баница. Печем на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар