Слепени ореховки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
589
959
510
16/01/2017
"Вадете любимият мармалад и се пригответе да слепвате, защото тези супер вкусни ореховки се пекат само за 10 минути "
Приготвяне35 мин.
Готвене10 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 079
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ореховки

Начин на приготвяне

В купа смесваме всички съставки и омесваме средно твърдо тесто, което разточваме на кора с дебелина 2-3 мм.

С чашка (за текила) се изрязват кръгчета и се подреждат в тава, върху хартия за печене. След като се подредят се намазват с белтъка (с четка) и отгоре се слагат парчета орехи (може нарязани или начупени, може и други ядки).

Печем в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 8-10 минути, не трябва да станат много тъмни.

Вадим ги и още докато са топли ги отлепваме от хартията с помощта на нож.

Мажем ги с мармалад и ги слепваме, оставяме да се охладят и ги овалваме в пудра захар.

Комплект пош и форми за шприц 26 части в кутия
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект пош и форми за шприц 26 части в кутия
30.00 лв.
Виж ››

Потопете се в света на сладкарството с този невероятен комплект от пош и форми за шприц, които ще ви помогнат да приготвите невероятни сладки изделия за близки и гости. Удобна кутия за съхранение и безброй варианти за декорация с комплекта от пош и форми за шприц.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Кристиан Александров
Чудесни!
0
0