Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби със сос Бешамел

Пълнени гъби със сос Бешамел

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Пълнени гъби със сос Бешамел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • гъби - около 20 броя по - едри
  • бекон - 150 г
  • месо - 50 г пушено или малко повече
  • чушка - 1 малка червена
  • кашкавал - 200 гр.
  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • брашно - 2 - 3 с.л
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, махнете им пънчетата и ги накълцайте съвсем ситно, заедно с пушеното месо, бекона и чушката. Загрейте малко мазнина в тиган и запърежете накълцания чесън, добавете бекона, а след него накълцаните пънчета и чушката.

Щом всичко се задуши, овкусете със сол и черен пипер на вкус. Напълнете гъбките с плънката и ги подредете в голяма намазнена тава. Върху всяка гъбка поръсете настърган кашкавал. Долейте вода в тавата и сложете да се изпекат гъбите до готовност.

За бешамела запържете брашното в сгорещеното масло, като бъркате с тел. Долейте при непрекъснато бъркане млякото и изчакайте да се сгъсти. Накрая овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Поднесете няколко гъби в чиния, поляни със соса.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: