Селска баница със сусам

Барфи
Барфи
Новак
09/03/2012
"Каквото и да кажете да селската баница - все ще сте прави - вкусна е и в това спор няма "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 882
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • за корите
  • брашно - 500 г
  • яйце - 1 брой
  • мая - колкото орех
  • вода - 250 мл
  • сол - 1/2 с.л.
  • За плънката
  • сирене - към 300 г натрошено
  • яйца - 3 - 4 броя
  • олио - 5 с.л.
  • За намазване
  • яйца - 1 брой
  • сусам
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за корите замесете тестото, като първо разтворите маята в топлата водичка с щипка захар. Готовото тесто разделете на 3 топки, намажете ги с олио и оставете да втасат за половин час.

За плънката разбъркайте заедно сиренето, яйцата и олиото. Всяка топка разточете на кора с дебелина около 5 мм, поръсете я добре с плънката, поръсете с малко сусам и завийте на руло. Всяко руло нарежете на еднакви по размер парчета.

Подреждайте навитите парчета в подмазнена тава. Оставете баницата да втаса 30 минути. Отгоре намажете добре с разбито яйце, поръсете със сусам и сложете да се пече в умерено гореща фурна.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар