Царевични соленки

Valentina BakalovaValentina Bakalova
Новак
121
Царевични соленки
Снимка: Valentina Bakalova
13/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Соленки с уникален вкус, хапваш и не искаш да спреш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват бакпулверът, царевичното и бялото брашно и се пресяват, после се добавят подправките и се разбърква.

След това в средата изливате киселото мляко и олиото, отново се разбърква и докато се бърка, се добавя яйцето.

След това се добавя кашкавалът и сиреното (аз лично ги предпочитам настъргани, но може и на кубчета или бучки, на който както му харесва).

Сместа за соленките със сирене, която се получава, е подобна като консистенция като тази за кекс.

В голяма плоска тава се слага хартия за печене и с помощта на лъжица се нареждат соленките с подправки.

Пекат се за око 20-30 мин в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Вкусни царевични соленки!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: