Царевични соленки

13/01/2017
"Соленки с уникален вкус, хапваш и не искаш да спреш "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции20 бр
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 044
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват бакпулверът, царевичното и бялото брашно и се пресяват, после се добавят подправките и се разбърква.

След това в средата изливате киселото мляко и олиото, отново се разбърква и докато се бърка, се добавя яйцето.

След това се добавя кашкавалът и сиреното (аз лично ги предпочитам настъргани, но може и на кубчета или бучки, на който както му харесва).

Сместа, която се получава, е подобна като консистенция като тази за кекс.

В голяма плоска тава се слага хартия за печене и с помощта на лъжица се нареждат соленките.

Пекат се за око 20-30 мин в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар