Селски боб със запръжка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
660
958
529
Селски боб със запръжка
Снимка: Севда Андреева
13/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
"Като ще е боб по селски, да е пържен, защото така е най-вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта за 8 часа, като първа стъпка от приготвянето на селски боб със запръжка.

Изплакваме и варим в студена вода до омекване.

В тиганче запържваме нарязания лук, прибавяме почистените и нарязани на ситно целина и моркови. Пържим 5-6 минути и посипваме с брашното. Ако е необходимо, може да добавим малко олио.

Запържваме брашното и добавяме нарязания на ситно домат.

След още 2-3 минути поръсваме с червения пипер и посоляваме.

С черпак сипваме от течността на сварения боб и разбъркваме. Смесваме запръжката със сварения боб и поръсваме с джоджена.

Варим още 10-15 минути боб чорбата със запръжка.

Опитайте и вие тази постна бобена супа - икономично ястие с боб, което ще ви хареса много.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: