Стерилизиран пастет

07/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо110 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 784
  • Преглеждания за месеца513
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • карантия - 400 г свински или телешки черен дроб
  • свинско месо - 800 г
  • яйца - 3 броя
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете дроба на парчета и го сварете заедно с месото за 20-30 минути. След като изстине го смелете фино през месомелачка заедно със свинското месо

Разбийте яйцата с прясното мляко и ги добавете към смляното свинско. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Разсипете пастета в бурканчета, които се затварят добре с капачките и се стерилизират за 1 час.


подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ив
Ив
24.10.2013 20:21
Месото не се ли обработва по някакъв начин, сурово ли се слага? А яйцата и млякото няма ли да се пресекат неблагоприятно при варене 1 час макар и в плътно затворена среда?В интерес на истината много са ми необходими различни рецепти за всякакъв вид стерилизирани меса и трайни месни продукти. Надявам се вашите да са изпитани :)
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв