ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Турски питки за дюнер

Турски питки за дюнер

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
599
2k
31
2k
Турски питки за дюнер
04/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции16 бр.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топличката вода, заедно със захарта. Добавете постепенно останалите продукти и замесете меко и еластично тесто. Месенето продължава около 10 минути.

Разделете тестото на 16 топки, които се оставят да втасат за половин час върху набрашнен плот. Всяка топка разточете на питка с дебелина 5 мм.

Питките изпечете в намаслена и набрашнена тава за около 10 минути в предварително загряна на 250 градуса фурна. Готовите питки се увиват в кърпа да се запарят.

Рейтинг

5 9
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: