Хапки с маслинов пастет

04/03/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2887043
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене8 мин.
  • Общо23 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 657
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • маслини - 300 г тъмни или зелени, без костилки
  • лук - 1 глава червен, средна
  • яйца - 3 броя, твърдо сварени
  • зехтин - 5 с.л. или олио
  • масло - 70 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • хляб - брускети или сухар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива добре с миксер до побеляване.

Маслините, натрошените яйца, накълцания лук и зехтина се смесват и се пасират добре.

Към тях се добавя маслото и отново добре се пасира.

Овкусете с лимонов сок, червен пипер и сол при нужда.

Маслиновия пастет се маже върху брускети или кръгли сухарчета. Поднася се с украса от краставица. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ins0mn1a
Ins0mn1a
07.11.2013 20:25
Хубав хайвер :) Нищо хубаво няма в този сайт,то не бяха разни историйки,дето не знам за каква глупава аудитория сте си ги съчинявали,със сума ти логически несъотвествия,че сега и това.Поне да си бяхте посочили източника от когото копирахте рецептата,то е ясно че през живота си подобен пастет не сте яли,чудно как сте улучили маслиновият цвят.
Най-вероятно коментарът ми ще изчезне мистериозно...Да живее свободата в интернет!
1
0
Мартин Стронг
Мартин Стронг
07.11.2013 19:39
Само дето това на снимката е черен хайвер.....:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв