Киш Лорен

IlariaIlaria
Новак
597451322k
Киш Лорен
02/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
"Това ли е оригиналният киш Лорен? Сега разбираме защо толкова много се говори за него"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г краве меко
  • яйцa - 1 брой
  • сол - ½ ч.л.
  • захар - ½ ч.л
  • за пълнежа
  • бекон - 200 г пушен
  • ементал - 200 г сирене
  • прясно мляко - 100 г
  • сметана - 250 г
  • брашно - 30 г
  • масло - 30 гр. кравe
  • олио - 1 ч.л.
  • яйца - 3 броя
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото се замесва тестото, което се оформя на топка. Овийте го във фолио и го сложете в хладилника а 15-30 мин.

Загрейте фурната на 200 градуса и намазнете добре форма за тарта около 26-28 cм диаметър. Разточете тестото и го разстелете във формата, като внимателно покриете и притиснете леко към стените.

Покрийте тестото с фолио и поръсете с малко боб, за да не се надигне при печенето. Сложете да се пече за около 15 минути. За пълнежа настържете сиренето на едрото ренде, а бекона нарежете на малки парченца, без кожата му.

Направете бешамелов сос от млякото, сметаната, брашното, маслото, олиото, сол и черен пипер. Отделете около 50 мл от сметаната предварително и я разбийте с яйцата. Яйчната смес разбъркайте с другия сос.

Извадете полуопечения блат, отгоре подредете нарязания, запържен и отцеден бекон, по желание парченца кашкавал, сипете соса и сложете да се пече за около 25-30 минути в предварително загряната на 180 градуса фурна. Вътрешността на киш Лорен трябва да остане кремообразна и внимавайте да не го препечете.

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: