Киш Лорен

IlariaIlaria
Новак
578
275
33
772
02/03/2012
"Това ли е оригиналният киш Лорен? Сега разбираме защо толкова много се говори за него "
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 407
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото се замесва тестото, което се оформя на топка. Овийте го във фолио и го сложете в хладилника а 15-30 мин.

Загрейте фурната на 200 градуса и намазнете добре форма за тарта около 26-28 cм диаметър. Разточете тестото и го разстелете във формата, като внимателно покриете и притиснете леко към стените.

Покрийте тестото с фолио и поръсете с малко боб, за да не се надигне при печенето. Сложете да се пече за около 15 минути. За пълнежа настържете сиренето на едрото ренде, а бекона нарежете на малки парченца, без кожата му.

Направете бешамелов сос от млякото, сметаната, брашното, маслото, олиото, сол и черен пипер. Отделете около 50 мл от сметаната предварително и я разбийте с яйцата. Яйчната смес разбъркайте с другия сос.

Извадете полуопечения блат, отгоре подредете нарязания, запържен и отцеден бекон, по желание парченца кашкавал, сипете соса и сложете да се пече за около 25-30 минути в предварително загряната на 180 градуса фурна. Вътрешността на киш Лорен трябва да остане кремообразна и внимавайте да не го препечете.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Тео
Тео
24.11.2013 16:04
нищо не разбрах за вкуса на рецептата, но за боба неясно няма. Коментарите ми напомнят на вица за краставицата.
0
0
Eli
Eli
21.08.2013 23:10
Не е засдължително да е боб, аз използвам морска сол. В крайна сметка, трябва да е нещо с голяма плътност (маса), за да не се надигне тестото. А като е зьрнесто, е по-лесно за разпределяне.
0
0
тинчи
тинчи
21.08.2013 22:16
Ако не боб, се слага морска сол и това се прави с единствена цел тестото да не се надигне при печене.Върху тестото се поставя ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ С НЕЩО ПО-ТЕЖИЧКО (е домакините са измислили боб или морска сол, която можете да ползвате многократно с тази цел)
0
1