Патица с домати и зеле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k700958904
Патица с домати и зеле
29/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
205 мин.
Порции
7
"Не е нужно да сте опитни кулинари, за да сготвите вкусна патица и тази рецепта го доказва"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме патицата, разрязваме я през гърдите и я посоляваме.

Варим птицата в малко вода на тих огън, докато започне да омеква.

Нарязваме зелето на ситно и го претриваме с малко сол.

Задушаваме го на тих огън в отделената мазнина от патицата и доливаме малко вода.

Прибавяме обелените и наситнени домати и задушаваме за 10-15 минути.

Прибавяме червения пипер и чубрицата и изсипваме зелето в тава.

Поставяме патицата върху него, заливаме с останалия бульон и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, като я обръщаме, за да се изпече равномерно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: