Пияно свинско с карамфил

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
31/12/2016
"Истинско угощение за гурмани. Ястие, създадено да впечатлява "
Приготвяне60 мин.
Готвене160 мин.
Общо220 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 377
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме месото в достатъчно вода за 40 минути.

Вадим месото и нарязваме повърхността на ромбчета с дълбочина 0.5 см.

Поставяме в дълбока тава, заливаме с виното и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

В купа разбъркваме горчицата, коняка, меда и портокаловата кора и разбъркваме.

Отделно разбъркваме червения пипер, джинджифила, кърито, мащерката и черния пипер. Добавяме ги към горцицата и разбъркваме.

На 20-тата минута вадим месото и го намазваме с получената смес, набождаме карамфила.

Връщаме във фурната и печем, като поливаме месото с получилия се в тавата сос до готовност.

Вадим месото и го държим на топло, соса прецеждаме и сипваме в подходящ съд за котлон.

Към соса обавяме нишестете разредоно с 1 с.л. вода и оставяме да поври.

Загряваме коняка и го запалваме и прибавяме към соса.

Сервираме месото със соса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар