Мозък с масло

07/11/2012
Виолина
отВиолинаНовак
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 805
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки мозък - 150 гр.
  • прясно мляко - 20 гр.
  • моркови - 1 бр.
  • керевиз - 10 гр.
  • дафинови листа - 2 бр.
  • черен пипер
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В около половин литър студена вода се слагат морковите, керевиза, малко масло и подправките. В тази смес се вари мозъка.

Свареният мозък се нарязва на малки парчета, като може да се обели. Залива се със стопеното и горещо масло. Овкусява се с малко подправки и се поръсва с магданоз.

Сервира се с гарнитура по избор.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар