ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Панджиало с маскарпоне

Панджиало с маскарпоне

EfrosiaEfrosia
Джедай
5061k113k
Панджиало с маскарпоне1 / 2
09/02/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10 парчета
"Този италиански сладкиш е сред любимите ни - с думи не може да се опише, непременно трябва да се опита"

Необходими Продукти

  • масло - 110 г краве
  • шоколад - 100 г натурален
  • канела - на вкус
  • кафе - 2 ч.л.
  • какао - 1/2 ч.ч. натурално
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 броя на стайна температура
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • орехи - 1 ч.ч. едро нарязани
  • маскарпоне - 500 г
  • захар - 2/3 ч.ч. пудра
  • яйца - 2 - 3 жълтъка
  • ром - 3 с.л. или вино Марсала
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня. Оставете настрана да се охлади.След това добавете канела, нес кафето, натуралното какао и захар.

Постепенно прибавете предварително леко разбитите с тел яйца. Щом разбиете всичко добре, добавете брашното с щипка сол, и накрая орехите.

Получава се лепкава смес, която трябва да разстелите в тава с леко намазнена хартия за печене. Пече се в предварително загряна фурна за 30 минути на 160 градуса и трябва да остане сочно вътре и с коричка отвън.

За крема разбийте жълтъците до побеляване на водна баня. Внимавайте да не опира купата, в която разбивате, във водата, защото може жълтъците да се сготвят.

Постепенно добавете захарта и отстранете от огъня. Разбийте Маскарпонето с рома или Марсалата и при непрекъснато разбиване добавете жълтъците.

Опеченият сладкиш нарежете на 2 отделни блата. Който се слепват с обилно количество крем. Може да нарежете сладкиша на квадрати и да ги поднесете с крема, гарнирани със сладко от ягоди.

Снимка: sofiatonight.bg

Рейтинг

4.8
510
40
31
20
10
Дай твоята оценка: