Панджиало с маскарпоне

Шоколадка
Шоколадка
Новак
09/02/2012
"Този италиански сладкиш е сред любимите ни - с думи не може да се опише, непременно трябва да се опита "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 662
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня. Оставете настрана да се охлади.След това добавете канела, нес кафето, натуралното какао и захар.

Постепенно прибавете предварително леко разбитите с тел яйца. Щом разбиете всичко добре, добавете брашното с щипка сол, и накрая орехите.

Получава се лепкава смес, която трябва да разстелите в тава с леко намазнена хартия за печене. Пече се в предварително загряна фурна за 30 минути на 160 градуса и трябва да остане сочно вътре и с коричка отвън.

За крема разбийте жълтъците до побеляване на водна баня. Внимавайте да не опира купата, в която разбивате, във водата, защото може жълтъците да се сготвят.

Постепенно добавете захарта и отстранете от огъня. Разбийте Маскарпонето с рома или Марсалата и при непрекъснато разбиване добавете жълтъците.

Опеченият сладкиш нарежете на 2 отделни блата. Който се слепват с обилно количество крем. Може да нарежете сладкиша на квадрати и да ги поднесете с крема, гарнирани със сладко от ягоди.

Снимка: sofiatonight.bg

Рейтинг

5 10
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
123456
123456
09.02.2012 18:21
Опаковката Маскарпоне от колко грама е?
0
0
Маскарпоне
Маскарпоне
15.02.2016 21:45
Не пише опаковка ,а пише 500гр.-много ясно
0
0