Тюрлю кебап

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Тюрлю кебап1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-7
"Емблематично предложение за ценители - юнашки кебап с три вида месо и завладяващ аромат"

Необходими продукти

  • телешко месо - 250 г
  • пилешко месо - 250 г
  • свинско месо - 250 г
  • сланина - 1 парче
  • луканка - 250 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 4 бр.
  • гъби - 200 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • стафиди - 2 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • лют червен пипер
  • копър
  • магданоз
  • джоджен
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете всичките видове месо и го нарежете на парчета, посолете и поръсете с нарязания на ситно лук.

Сложете в подходящ съд, налейте половината от червеното вино и оставете да се маринова в хладилник за 1 нощ.

На следващия ден отцедете месото и го наредете в тавичка, добавете нарязаните сланина и луканка, както и нарязаните гъби. Полейте с една част от сгорещеното олио и печете за 20 минути в умерено загрята фурна.

Поръсете месото със смес от лютия пипер и брашното, налейте останалото вино и малко топла вода.

Върнете във фурната и печете още около 20 минути. Нарежете доматите на филии и покрийте месото, поръсете с черен пипер и мазнина, печете още 10 минути.

Поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: