Равиоли с картофи и бекон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
439
375
16/12/2016
"Някои равиоли ви карат да се размечтаете да имате поне два стомаха "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо495
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти за тестото заместете меко и еластично тесто, след което го оставете за 20-тина минути да почине. Междувременно сварете картофите и ги намачкайте.

Нарежете бекона и го изпържете в тиган, добавете ситно нарязаните чесън и лук и пържете още няколко минути. Прибавете картофите и настърганото сирене, овкусете със солта и подправките. Разбъркайте добре.

Разточете готовото тесто на тънка кора и изрежете кръгчета с диаметър около 8 см. Покрийте половината от всяко кръгче с плънка, а тестото около нея с малко белтък. Завийте с другата половина и притиснете добре краищата с вилица.

Пуснете равиолите във вряща вода, за да се сварят до готовност - около 7 минути. Извадете ги с решетъчна лъжица, намажете с маслото и поръсете с настъргания кашкавал. Поднесете със салата по избор.

Практичен гевгир с подложка купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен гевгир с подложка купа
7.00 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Голяма купа с гевгир, в която може да измиете, обработите, разбъркате, сервирате и дори да размразявате продукти. Възможност за отделно ползване и за закачане чрез дупчици на дръжките на съдовете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар