Паниран бекон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k6341k
Паниран бекон
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Който го е страх от калории, да си дъвче салатите - ние залагаме на паниран бекон"

Необходими Продукти

  • бекон - 700 г пушен
  • оцет - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • мазнина - за пържене
  • сухари - счукани
  • лук - 1 глава
  • карамфилчета - няколко бр.
  • захар - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - няколко зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете бекона във вода и го оставете да престои така 1 нощ.

След това го сложете в тенджера, залейте с 4 ч.ч. чиста вода и добавете главата лук, в която предварително сте заболи карамфилчетата. Добавете дафиновия лист, оцета и няколко зърна черен пипер. Сложете капак и сложете тенджерата в загрятата фурна, варете около 1 час.

Извадете бекона и след като изстине го нарежете на филии. Карамелизирайте захарта и с непрекъснато разбиване добавете разбитите яйца.

Потопете нарязания бекон първо в яйцата, след това в счукан сухар и изпържете в силно сгорещено олио.

Поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: