Хималайски чай

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
598
10
1k
25/01/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 653
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете джинджифила, начупете пръчките канела, стрийте кардамона и шафрана, натрошете индийското орехче с чук или друг подобен уред.

Сложете водата да се загре. Трябва да е между 2 и 3 л. Малко преди да заври сложете абсолютно всички подправки. Похлупете и след като заври отместете от котлона.

Добавете черния чай и оставете да се запарва за няколко минути. След това върнете на котлона и добавете предварително затопленото биволско или краве мляко.

Накрая разбъркайте чая със количество кафява захар на вкус и снемете от огъня. Не използвайте мед.

Оставете тенджерата с Хималайски чай с капака отново да се запари за 10-15 минути, след което прецедете чая през фина цедка или тензух.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Георги
Георги
29.12.2014 15:54
ЗАщо не може с мед?
0
0
Томи
Томи
18.10.2014 18:57
50 гр черен чай? това не е ли малко много? не е ли подобре, също, да не се троши канелата и индийското орехче, за да не останат парченца после във чая?
0
0
cookwannabe
cookwannabe
07.10.2014 00:14
15-20 грама шафран не е ли твърде много? 1-2 по-реалистично изглежда, имайки предвид цената. Иначе чаят е страхотен, ще пробвам рецептата при първа възможност.
0
0