Шарена рибена чорба

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
591
959
510
06/12/2016
"Не просто рибена чорба, а деликатес, който се поднася студен "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 770
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Рибена Чорба

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и наситняваме морковите, лука, пащърнака и целината. Поставяме ги в тензух и завързваме добре.

В тенджера с вода поставяме рибата и тензуха със зеленчуците и сваряваме всичко. Вадим и обезкостяваме рибата, прецеждаме бульона и връщаме рибата в него.

Вадим сварените зеленчуци от тензуха и ги пасираме на пюре, добавяме го към бульона.

Слагаме отново на котлона и добавяме дафиновия лист, олиото, сол и черен пипер на вкус и изчакваме да заври, готвим до средна гъстота.

Леко охлаждаме супата. Разбиваме суровото яйце със сока на лимона и застройваме супата.

Свареното яйце, киселите краставички и магданоза се наситняват и се прибавят към супата. Сервираме супата студена.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар