Пилешка супа с ориз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k11k
Пилешка супа с ориз1 / 3
25/11/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-8
"Богата пилешка супа, която често приготвяме в сезона на грипа!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1бр. (с дреболии) около 800 гр
  • ориз - 50 гр.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате и измивате със студена вода пилето и дреболиите.

Варите ги в студена подсолена вода на слаб огън до готовност. Обезкостявате пилето и го нарязвате на парченца. Дреболиите също нарязвате на ситно. Връщате ги в бульона, получен при варенето на пилето. Добавят се почистения и измит ориз. Вари се до омекване на ориза.

Накрая прибавете ситно нарязаният магданоз и смленият черен пипер. Застройте с разбитите с лимонов сок яйца.

Рейтинг

3.8
54
45
33
20
11
Дай твоята оценка: