Бабината манджа

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7449581k
Бабината манджа
Снимка: Севда Андреева
01/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Само баба знаеше как да ни нагости хем вкусно, хем със съвсем малко продукти"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и подсушени чушки печем в гореща фурна, на котлона или в скарата. Задушаваме ги в плик и ги обелваме.

Настъргваме доматите и ги запържваме заедно с пресования чесън в сгорещеното олио.

Прибавяме чушките и готвим докато течността започне да се изпарява.

Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Разбъркваме брашното с малко вода и през цедка го прибавяме към ястието, оставяме да покъкри още малко и сервираме.

Може да се консумира топло или студено.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: