ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Сьомга на фурна

Сьомга на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k323k
Сьомга на фурна
24/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Между вас и перфектната сьомга на фурна стоят само 25 минути и една марината - ще се справите ли?"

Необходими Продукти

  • сьомга - 2 котлета
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • картофи - 2 броя
  • праз - 1 голям
  • зехтин - 1 - 2 ч.л.
  • копър - 3 стръка накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хаванче претрийте заедно чесъна, сол, черен и червен пипер на вкус и лимоновия сок, докато получите гладка паста. Може да използвате и мелничка за подправки.

Намажете хубаво сьомгата с тази паста и оставете да престои за 20 минути. След това загрейте 1 с.л. зехтин в тефлонов тиган и сложете рибата да се запържи от всички страни буквално за секунди.

В леко намазнена тава нарежете картофите на кръгчета и ги объркайте с накълцания праз. Овкусете ги със сол и черен пипер и отгоре сложете овкусените котлети сьомга и поръсете с малко копър.

Полейте с 2 с.л. зехтин, сложете алуминиево фолио върху тавата. Пече се за 20-25 минути в предварително загряна фурна. По желание се запича без фолио.

Рейтинг

4
54
42
32
21
10
Дай твоята оценка: