Домашна юфка

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
290
377
6
822
Домашна юфка
23/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
"За да имате винаги подръка домашна юфка, трябва да си я приготвите сами и да я съхранявате правилно!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с миксер добре и добавете солта, затопленото прясно мляко и гриса. Добавяйки брашно, замесете меко тесто.

Разделете го на 8 топки и всяка кора разточете на тънка кора, като поръсвате с малко брашно.

Корите трябва да оставите на слънце да изсъхнат или да ги изсушите на слаба фурна.

След 1 час сушене на слънце се обръщат и на места трябва да се накъсат сами.

Добре изсъхналите кори натрошете и сложете да се изпекат до леко зачервяване в загряна фурна.

Съхранявайте домашната юфка в платнена торбичка.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: