Риба Гопа с доматен сос

23/01/2012
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 281
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 8 броя гопа
  • лук - 1 глава, по - голяма
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 1 кг пресни или 1 голяма консерва
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибките добре и ги посолете. Поръсете с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Оставете да престоят така, докато приготвяте соса.

Загрейте около 80 мл олио в голям тиган и запържете добре накълцания чесън и лук. Добавете ситно нарязаните домати или използвайте консервирани.

Щом сосът заври, добавете подправки на вкус и оставете да къкри, докато леко се редуцира. Добавете рибките и задушавайте за 10 минути, като ги обърнете веднъж.

Прехвърлете всичко в тава, като подредите рибките и сложете да се запече за още 10 минути.

Накрая разбъркайте с накълцания магданоз и свалете от котлона. Поднесете с пресен хляб.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар