Запечено козе сирене със смокини

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
591
959
510
29/11/2016
"Невероятен деликатес за ценители - поднесете с шампанско или бяло вино!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 085
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печено Сирене

Начин на приготвяне

Нарязваме сиренето на порционни парчета с дебелина 1. 5 – 2 см.

Запичаме орехите на сух тиган докато станат хрупкави.

В сух тефлонов тиган, загрят на котлона, поставяме парчетата сирене и ги запичаме за 3-5 минути. Обръщаме и запичаме и от другата страна.

Поставяме парчетата в чинийки и ги поръсваме с начупените орехови ядки.

Върху всяко парче сирене поставяме по една цяла смокиня и малко от замразените плодове на френското грозде.

Сервираме топло.

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар